Przechowywanie w kuchni

Przydadzą się każdej gospodyni i znacznie ułatwiają pracę w kuchni przy przygotowaniu ulubionych potraw. Wszelkiego rodzaju pojemniki, przyprawniki, organizery mają dużo zalet: chronią żywność przed zepsuciem, są praktyczne, a na dodatek pięknie wyglądają - wyeksponowane na półce staną się świetną ozdobą wnętrza. W kuchni nie może też zabraknąć koszyków na jajka czy mis na ulubione owoce i chrupkie warzywa.

Cena
Kolor
Pomieszczenie
Kategoria
Szerokość (cm)
Wysokość (cm)
Długość (cm)
Średnica (cm)
Pojemność (l)
Mycie w zmywarce
Linia
Kolekcja
Marka
Mniej filtrów - Więcej filtrów +
Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 1-36 z 134

Ustaw kierunek malejący
  1. apka

Strona

Kuchnia to miejsce, w którym nigdy nie ma wystarczająco dużo wolnej przestrzeni, a akcesoriów nieustannie przybywa. Aby była ona funkcjonalna i ergonomiczna, na blacie musi panować porządek, a każdy z produktów niezbędnych do przygotowania obiadu musi mieć swoje miejsce – najlepiej pod ręką. Odpowiednia organizacja przestrzeni to absolutna podstawa, aby gotować szybko, smacznie i bez nerwów. Pojemniki na żywność nie tylko pozwalają zagospodarować przestrzeń w lodówce, ale także przedłużają świeżość produktów, a koszyki do przechowywania tworzą dodatkowe miejsce na warzywa i owoce. Jednak pamiętaj – praktycznie wcale nie znaczy nieestetycznie. A w Homla łączymy jedno z drugim!

Na kawę, herbatę, lunch – pojemnik na każdą okazję

Szklane, drewniane, z tworzywa sztucznego – wszystkie pojemniki mają swoje zalety i nadają się do przechowywania innych produktów. Jednak wszystkie bez wyjątku pozwalają zagospodarować przestrzeń w kuchni tak, by każdy typ produktu miał swoje miejsce – a tym samym bardzo usprawniają proces gotowania.

W zależności od rozmiarów, pojemniki można umieścić w szufladach, szafkach i na półkach. A przechowywać możesz w nich absolutnie wszystko! Od sypkich produktów, takich jak mąka czy ryż, aż po miód czy gotowe potrawy, które chcesz zamrozić. Dzięki odpowiedniej organizacji miejsca w kuchni zachowujesz czystość i porządek – a tym samym optycznie powiększasz pomieszczenie.

Wszystko ma swoje miejsce – chlebaki i maselniczki

W funkcjonalnej kuchni panuje porządek i ład, a każdy produkt ma swoje miejsce. Dlatego wśród wielu pojemników, słoików i butelek powinien znaleźć się także praktyczny chlebak i stylowa maselniczka. Chlebaki początkowo pełniły tylko i wyłącznie funkcjonalną rolę, którą spełniają do dziś – chronią chleb przed pleśnią, wysuszeniem, rozwojem bakterii. Jednak obecnie stanowią również ozdobny dodatek, którego przemyślany design może podkreślić stylistykę pomieszczenia. Wybierając chlebak pamiętaj, by posiadał on otwory umożliwiające cyrkulację powietrza – odpowiedni przepływ powietrza gwarantuje stabilny poziom wilgoci i brak pleśni.

Maselniczka powinna znajdować się w każdej kuchni nie tylko od święta, gdy konieczne jest wyłożenie kostki na stół. Przechowywanie masła w stalowym lub ceramicznym opakowaniu jest o wiele bardziej higieniczne.

Bądź eko – zabierz pojemnik ze sobą!

Pojemniki kuchenne mogą być również ekologicznym gadżetem. Wykonane ze szkła, metalu lub ekologicznego tworzywa sztucznego (które może być przetworzone w procesie recyklingu) pudełka możesz zabrać ze sobą na zakupy… i kupować na wagę. Dzięki temu nie przynosisz do domu nadwyżki plastikowych i kartonowych opakowań. W przezroczystych pojemnikach łatwiej także obserwować żywność – jeśli pojawią się ślady psucia lub np. moli spożywczych, można szybko interweniować.

W Homla znajdziesz praktyczne akcesoria, które pomogą Ci uporządkować kuchnię – od A do Z!